Jest to bardzo sycący i smaczny rodzaj omletu. W zależności, na co mamy ochotę, możemy wykonać ją na wiele sposobów i za każdym razem otrzymamy bardzo smaczne danie.
15 min
Składniki:
jajka - 4 sztuki
zielona fasolka szparagowa - 60 g
szczypiorek pokrojony - 2 łyżki
masło do smażenia - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Frittata z zieloną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Świeżą fasolkę szparagową umyć, usunąć włókna oraz końcówki i ugotować, a mrożoną wystarczy rozmrozić. Następnie pokroić na 1 cm kawałki.
2.Na patelni z grubym dnem rozpuścić masło. Pokrojoną fasolkę włożyć na patelnię, mieszając podgrzać.
3.Umyte jajka rozbić do miski, dodać szczypiorek, sól i pieprz do smaku, całość roztrzepać widelcem. Wylać na patelnię z podgrzaną fasolką i smażyć 2-3 minuty pod przykryciem.
4.Następnie delikatnie zsunąć na talerz i odwracając na drugą stronę, zsunąć na patelnię. Smażyć kolejne 2 minuty, bez pokrywki.
Komentarze