Gofry z serkiem mascarpone i galaretką jabłkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nadzienie z jabłek
• Jabłka obrać pokroić w małą kostkę,Zalać wodą gotować około 10 minut dodać cukier i cukier waniliowy.Wyłączyć ogień wymieszać jabłka z galaretką zostawić aby wystygła od czasu do czasu przemieszać
2.Nadzienie z sera
• Do śmietany dodać łyżkę cukru i łyżkę cukru waniliowego oraz serek mascarpone ubijać mikserem aż zrobi się gęsta masa
3.Gofry
• Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować dodać żółtka i rozpuszczone wystudzone masło.Ciasto wychodzi dosyć gęste Połączyć delikatnie jak biszkopt z białkami smażyć w rozgrzanej gofrownicy
4.• Usmażone gofry posmarować serkiem i na górę położyć galaretkę jabłkową
Komentarze