PIEROGI Z FETĄ

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

ZNAKOMITE BARDZO POLECAM SĄ WARTE PRZYGOTOWANIA.

Składniki:

  • CIASTO:
    35 dag mąki
    jajko
    15 dag masła
    sok z połowy cytryny
    sól
    FARSZ:
    60 dag miękkiej fety
    cebula
    3 łyżki śmietany
    2 ząbki czosnku
    skórka otarta z cytryny
    tymianek
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • GRECKIE PIEROGI PODPIEKANE Z SEREM FETA 1. Ciasto : mąkę przesiać, wymieszać z solą i masłem, dodać jajko, sok z cytryny i 3 łyżki zimnej wody. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na 30 minut.
    > Farsz : fetę rozdrobnić, utrzeć z obraną i drobno posiekaną cebulą oraz śmietaną. Przyprawić solą, obranym i drobno posiekanym czosnkiem, skórką otartą z cytryny, suszonym tymiankiem i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    > Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm, wykroić krążki, ułożyć nadzienie i zlepić pierogi.Ugotować w lekko osolonej wodzie około 3min od wypłynięcia.gotowe przełóż na patelnię i w małej ilosci oleju podsmaż z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować