Pyszne soczyste mięsko w marynacie cytrynowo ziołowej.Pyszna rybka
30 min
Składniki:
2 pstragi po ok.25 dag
sok z cytryny
po łyżeczce ziół:pietruszki suszonej,czosnku granulowanego,papryki słodkiej,kolendry,bazylii,tymianku,lubczyk
sól,pieprz do smaku marynaty
4 łyzki oleju
Grilowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstraga myjemy,obsuszamy.Wszystkie zioła mieszamy z olejem,dodajemy sok z pól cytryny.Marynata dokładnie obsmarowujemy ryby,kładziemy w naczyniu polewając reszta marynaty.Odstawiamy na kilka godzin,żeby ryba przeszął marynatą.Kilkakrotnie przewracamy wmarynacie.Grilujemy na rumiano z obu stron.Podajemy polaną sokiem z reszty cytryny.Podajemy z cząstkami cytryny.
Komentarze