Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem..
2.Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z pieprzu białego i zielonego i tymianku świeżo zmielonym pieprzem, solą, cytryną czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.
3.Gotujemy kaszę z warzywami. Ugotowaną kaszę zostawiamy do ostygnięcia.
4.Gotujemy brokuła następnie robimy z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
5.Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę.
6.Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .
7.Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje:)
smacznego :)
Komentarze