Grillowane białe kiełbaski

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Grillowane białe kiełbaski są ucztą dla oka i podniebienia.Wcześniej należy je dokładnie wysmarować miodem,musztardą i posypać miesznką pieprzów. Pyszne,słodko-pikantne.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - białe kiełbaski (cienkie, w naturalnej osłonce): 6 sztuk
    - miód (naturalny/płynny/spadziowy): 1 łyżka
    - mieszanka pieprzów: 1 łyżeczka
    - kminek mielony: 0.5 łyżeczki
    - ziarna sezamu: 1 łyżeczka
    DODATKI::
    - ogórki małosolne: 2 sztuki
    - sos pomidorowy (łagodny): 6 łyżek
    - bagietka (mała): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane białe kiełbaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski myjemy,osuszamy,nabijamy na metalowe szpilki (do zrazów)tworząc owalny kształt,smarujemy dokładnie miodem.
  • 2. W możdzierzu ucieramy mieszankę pieprzów z kminkiem,posypujemy kiełbaski.
  • 3. Zawijaniec układamy na ruszcie,posypujemy sezamem,pieczemy z obu stron około 20 minut lub dłużej,do momentu całkowitego upieczenia kiełbasek.
  • 4. Serwujemy z grillowaną bagietką,ogórkami małosolnymi i łagodnym sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować