Sałatka z gruszką konferencją, kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie do przyprawy dodajemy 3 łyżeczki oliwy z oliwek i nacieramy kurczaka. Wrzucamy na patelnię i smażymy na złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia.
2. Sos Winegret: łączymy - - 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny, szczypta soli oraz szczypta pieprzu, 1 ząbek czosnku, posiekana natka pietruszki)
3. Ogórka, pomidora, gruszkę, pieczarki marynowane oraz ser pleśniowy kroimy w kosteczkę.
4. Łuskamy pistacje.
5. Miks sałat myjemy i osuszamy dzieląc na 5 porcji. Do każdej porcji dodajemy kurczaka, ogórka, pomidora, pieczarki, gruszkę, ser pleśniowy, pistacje i polewamy sosem winegret.
Komentarze