Grzyby jak ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki po wycięciu nóżek (używamy samych kapeluszy) należy opanierować w przygotowanym wcześniej rozmąconym jajku przyprawionym przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem oraz w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.
2.W międzyczasie gotujemy zalewę z podanych składników.
3.Usmażone grzyby przekładamy jak niżej:
I warstwa - grzyby,
II warstwa - surowa, obrana i pokrojona w plastry cebula
III warstwa - grzyby
IV warstwa - ogórki konserwowe pokrojone w plasterki
4.Następnie tak przygotowane pieczarki zalewamy gorącą zalewą. Po wystygnięciu przekładamy w chłodne miejsce najlepiej do lodówki.
5.Potrawę należy podawać następnego dnia po przygotowaniu! W chłodnym miejscu możne przechowywać do tygodnia.
Komentarze