Grzyby jak ryby

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Magdalena Sęk.Większość czasu zajmują mi dzieci: 7-letnia Zuzia i 6-miesięczny Kubuś. Gotowanie sprawia mi wiele radości, a to danie zaskakuje smakiem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki (średniej wielkości,muszą być świeże): 1 kilogram
    - Cebule (średniej wielkości): 3 sztuki
    - ogórki konserwowe: 3 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - olej (wg potrzeby): 0.5 litra
    - vegeta czerwona (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

    - woda: 4 szklanki
    - ocet: 12 łyżek
    - cukier: 6 łyżek
    - koncentrat: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżka
    - pieprz ziarnisty (ilość wg uznania): 1 sztuka
    - ziele angielskie (ilość wg uznania): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Grzyby jak ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzyby jak ryby 1. Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek (nóżki można wykorzystać do innego dania). Kapelusze panierujemy w rozkłóconym jajku przyprawionym vegetą, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki również kroimy w plasterki.
  • 2. Z podanych składników gotujemy zalewę.
  • 3. W misce układamy warstwami: smażone pieczarki, cebulę, smażone pieczarki, ogórki konserwowe.
  • 4. Danie zalewamy gorącą zalewą,
    a gdy wystygnie, wstawiamy
    do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować