Przepis przysłała Magdalena Sęk.Większość czasu zajmują mi dzieci: 7-letnia Zuzia i 6-miesięczny Kubuś. Gotowanie sprawia mi wiele radości, a to danie zaskakuje smakiem.
Łatwy
Składniki:
- pieczarki (średniej wielkości,muszą być świeże): 1 kilogram
- Cebule (średniej wielkości): 3 sztuki
- ogórki konserwowe: 3 sztuki
- jajka: 2 sztuki
- sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
- pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
- olej (wg potrzeby): 0.5 litra
- vegeta czerwona (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Grzyby jak ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek (nóżki można wykorzystać do innego dania). Kapelusze panierujemy w rozkłóconym jajku przyprawionym vegetą, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki również kroimy w plasterki.
Komentarze