Gulasz cielęcy z brokułami

0 (0 ocen)

To szybki i smaczny gulasz. Tak przygotowany podaje z ryżem lub makaronem. Smak brokułu idealnie komponuje się z delikatną cielęciną.

Składniki:

  • Składniki:
    • 800 g udźca cielęcego,
    • 1 duży brokuł,
    • 4 ząbki czosnku,
    • 1 łyżeczka startego korzenia imbiru,
    • Świeżo mielony czarny pieprz,
    • Świeco mielona sól morska,
    • 2 łyżki sosu sojowego,
    • Ostra papryka mielona,
    • 1 łyżka śmietany,
    • 0,5 litra bulionu,
    • 2 płaskie łyżki mąki
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz cielęcy z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie mięsa 1. Mięso kroimy w paseczki. Do pociętego dokładamy przyprawy, czosnek, imbir. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do chłodu na kilka godzin.
  • gotowanie brokułu 2. Brokuł dzielimy na różyczki. Tak przygotowanego obgotowujemy w osolonej wodzie. Gotowy wyjmujemy i odsączmy z wody.
  • zalanie bulionem 3. W garnku rozgrzewamy olej (4-5 łyżek). Na rozgrzany wrzucamy przygotowane mięso. Obsmażamy go. Następnie podlewamy całość bulionem i dusimy pod przykryciem. Następnie podlewamy całość bulionem i dusimy pod przykryciem.
  • dodanie brokułu 4. Gdy mięso jest już miękkie uzyskany całość zabielamy i zagęszczamy.
    W niewielkiej ilości wody mieszamy mąkę i śmietanę. Mieszaniną zalewamy mięso. Gotujemy do zagęszczenia. Całość ewentualnie doprawiamy do smaku. Na koniec wrzucamy przygotowanego brokuła. Gotujemy jeszcze chwilkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować