Gulasz cielęcy z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w paseczki. Do pociętego dokładamy przyprawy, czosnek, imbir. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do chłodu na kilka godzin.
2.Brokuł dzielimy na różyczki. Tak przygotowanego obgotowujemy w osolonej wodzie. Gotowy wyjmujemy i odsączmy z wody.
3.W garnku rozgrzewamy olej (4-5 łyżek). Na rozgrzany wrzucamy przygotowane mięso. Obsmażamy go. Następnie podlewamy całość bulionem i dusimy pod przykryciem. Następnie podlewamy całość bulionem i dusimy pod przykryciem.
4.Gdy mięso jest już miękkie uzyskany całość zabielamy i zagęszczamy.
W niewielkiej ilości wody mieszamy mąkę i śmietanę. Mieszaniną zalewamy mięso. Gotujemy do zagęszczenia. Całość ewentualnie doprawiamy do smaku. Na koniec wrzucamy przygotowanego brokuła. Gotujemy jeszcze chwilkę.
Komentarze