kruche babeczki z kremem z szynki

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Lubie takie małe przekąski. Prezentują się wspaniale. Są lekkie mega kruche i smaczne. Małe babeczki warto upiec w większej ilości schować do puszki , w razie pomysłu , gości czy zachciewajki napełniamy je wytrawnym krem ozdabiamy i podziwiamy.

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto
    250 g masła
    3 szklanki mąki
    3 żółtka
    1 jajko
    odrobina soli
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    krem z szynki
    20 dag szynki
    1 serek topiony
    majonez
    biały pieprz
    ozdobienie
    papryka czerwona
    oliwka
    papryka słodka
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kruche babeczki z kremem z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zimne babeczki wyciągamy z foremek 1. Na stolnice wsypujemy mąkę , odrobinę soli i proszek do pieczenia. Mieszamy .
    Dodajemy pokrojone zimne masło. Siekamy nożem. Dodajemy żółtka i jajko. Wyrabiamy ciasto - szybciutko. Ugniatamy w kule. Rozwałkowujemy. Foremkami do babeczek wycinamy kółka i wyklejamy nim babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 7 min.
    Zimne wyciągamy z foremek.
  • 2. Szynkę kroimy w większą kostkę i mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy serek topiony , majonez i mieszamy na jednolita masę . Doprawiamy białym pieprzem. Nakładamy masę do rękawa cukierniczego. Wyciskamy ładne kwiatuszki na babeczkach . Ozdabiamy plasterkiem oliwki , koperkiem , malutkim kawałeczkiem papryki . Całość posypujemy papryka mieloną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować