indycze mielone z pieczarkami i kaszą pęczak

0 (0 ocen)

Kotlety z piersi indyczej z dodatkiem pieczarek, pęczaku i suszonych pomidorów,. To jest po prostu pyszne.

Składniki:

  • 800 g piersi z indyka
    500 g pieczarek
    3-4 szalotki
    100 g kaszy pęczak
    3-4 suszone pomidory w oleju
    pęczek koperku
    100 g masła
    sól
    pieprz

    złote siemię lniane do obtoczenia
    masło sklarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indycze mielone z pieczarkami i kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około 30 minut.
  • 2. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i dusimy na maśle razem z drobno posiekaną szalotką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Mięso z indyka i suszone pomidory mielimy w maszynce do mięsa.
  • 4. Pęczak, uduszone pieczarki razem z sosem maślanym, zmielone mięso i posiekany koperek mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Z masy formujemy kotleciki. Lekko obsypujemy każdy siemieniem lnianym. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
  • 6. Podajemy z ulubioną sałatką lub w bułce jako burgery.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować