Garam masala jest suchą mieszanką przypraw, używaną w Indiach oraz w różnych rejonach Azji.Ten obiadek to mój kolejny eksperyment kulinarny, tym razem z kuchnią indyjską. Wyszło pysznie i rozgrzewająco, a na dodatek ekspresowo.
30 min
Składniki:
Na dwie porcje
300 g fileta z indyka
4 połówki brzoskwiń z syropu
200 g jogurtu bałkańskiego
2 duże łyżki mieszanki przypraw Garam Masala
1/2 łyżki mąki pszennej
5 łyżek syropu z brzoskwiń
1 łyżka oliwy z oliwek
1 torebka brązowego ryżu
Indyk garam masala z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Brzoskwinie osączyć z syropu i również pokroić w kostkę. Ryż ugotować według przepisu na op.
2.Indyka podsmażyć na złoto na oliwie, następnie zdjąć patelnię z ognia.
3.Indyka posypać mąką przez sitko, dodać jogurt i przyprawę Garam Masala. Ponownie wstawić na ogień i zagotować. Dodać syrop z brzoskwiń i brzoskwinie. Serwować z ugotowanym brązowym ryżem Smacznego!
Komentarze