Jabłecznik bezowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

wspaniały przepis, na każdą porę roku

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    5 żółtek
    ½ kostki masła Zagnieść ciasto, upiec 2 placki
    ¾ szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 kg jabłek usmażyć. Dodać cukru do smaku, wsypać 1 galaretkę agrestową. Ostudzić.
    Masa:
    4 serki Bieluchy
    2 cukry waniliowe
    ½ szkl. cukru pudru
    ½ l śmietany kremówki 30 procent
    2 opakowania „Śmietanfix”
    Śmietanę ubić, dodać resztę składników, na końcu dodać „ śmietanfix”.
    Beza:
    5 białek
    30 dkg cukru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik bezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    5 żółtek
    ½ kostki masła Zagnieść ciasto, upiec 2 placki
    ¾ szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 kg jabłek usmażyć. Dodać cukru do smaku, wsypać 1 galaretkę agrestową. Ostudzić.
    Masa:
    4 serki Bieluchy
    2 cukry waniliowe
    ½ szkl. cukru pudru
    ½ l śmietany kremówki 30 procent
    2 opakowania „Śmietanfix”
    Śmietanę ubić, dodać resztę składników, na końcu dodać „ śmietanfix”.
    Beza:
    5 białek
    30 dkg cukru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    Ubić i wylać na natłuszczony papier. Piec w temp. 150oC. Trzymać w piekarniku do całkowitego wysuszenia.
    Placki przełożyć jabłkami, na wierzch wyłożyć ubita śmietanę z Bieluchami, na to położyć bezę. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować