Jablka w miodzie z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 5 min

Danie tanie, szybkie i łatwe do zrobienia, a w smaku przepyszne

  • 5 min

Składniki:

  • 4 ulubione jabłka
    łyżka masła
    duża łyżka miodu (można dać więcej jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie)
    łyżeczka czubata cynamonu
    garść rodzynek

Jablka w miodzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jabłka obieramy kroimy na ćwiartki i wykrawamy pestki. kroimy jabłka na centymetrowe kawałki
    w rondelku roztapiamy masło wrzucamy jabłka i obsmażamy ok. 1-2 minutki (powinny lekko zmięknąć)
    dodajemy miód mieszamy. Na koniec dodajemy cynamon i rodzynki
    obsmażamy jeszcze minutkę i gotowe
    Jabuszka super smakują same jak i z dodatkiem lodów waniliowych

Porady

niektóre jabłka dość szybko miękną trzeba obserwować i uważać żeby się nie zrobiła z nich ciapka

Komentarze

Podobne przepisy