Jaglanka z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowe, pyszne śniadanko

  • 20 min

Składniki:


  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
    1 szklanka mleka
    1 łyżka miodu

    2-3 jabłka
    2 łyżki jagód goji
    1 łyżka miodu

    1/2 małego jogurtu greckiego lekkiego
    szczypta cynamonu

Jaglanka z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę opłukać na sicie obficie najpierw gorącą, a później zimną wodą. Przełożyć do garnka, zalać mlekiem i gotować, aż wchłonie cały płyn, około 15 - 20 minut. Przestudzić, wymieszać z miodem.

    Jabłka obrać, dodać jagody, przełożyć do małego garnka, podgrzewać często mieszając, bo łatwo się przypalają. Delikatnie ostudzić, dodać miód.

    Do miseczki nałożyć kaszę, jabłka, na środku jogurt, całość posypać cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy