JAGLANKA NA ŚNIADANIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kiedy po raz pierwszy ją zrobiłam dzieciom od razu posmakowała;a to najbardziej wytrawni smakosze;) i najbardziej wdzięczni ;) Teraz częściej będę ją robić i polecam wszystkim ,gdyż jest bardzo wartościowym i pożywnym posiłkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki dla 2-3 osób:

    1 szklanka kaszy jaglanej
    szczypta soli
    1 szklanka mleka sojowego
    1 -2 łyżeczki miodu
    musli owocowe
    1 banan

Jaglanka na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę opłukać w zimnej wodzie,następnie można przelać gorącą wodą w celu pozbycia się ewentualnej goryczki.Ugotować kaszę w 2 szklankach wody z odrobiną soli,ok 20 min do momentu wchłonięcia wody przez kaszę;od czasu do czasu mieszając.Następnie dodać mleko sojowe ,gotować do wchłonięcia płynu.Wyporcjować ,dodać musli ,polać miodem,skroić banana.

Porady

( można dodatki komponować dowolnie wg gustu;np może być to starte jabłko,orzechy..)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy