Jagodowo-malinowe babeczki z czekoladą w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Jajko połaczyć z jogurtem, dodać olej i wymieszac. Do tych składnków dodac mąkę , cukier , cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wymieszac.
Do masy dodać jagody , delikatnie wmieszać.
Ciasto przełożyć do natłuszczonych małych foremek na babeczki (do 3/4 wysokości. W kazda babeczke włozyc , wtopić po kawałku czekolady tak by czekolada schowała sie w cieście . Na koniec na środek kazdej babeczki ułożyć malinę,)lekko ja wtopić w ciasto)
2. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy sa upieczone. Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika, pozostawić wystudzenia. Smacznego:)
Komentarze