Jagodowo-malinowe babeczki z czekoladą w środku

0 (0 ocen)

  • 50 min

polecam jogourtowe babeczki z jagodami i malinami oraz z czekoladą w srodku- szybkie smaczne i sycące:)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 niepełne szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    mały kubek jogurtu naturalnego-125 g
    2 lyżki oleju rzepakowego
    oraz:
    1 szklanka jagód leśnych
    8 sztuk malin
    8 kosteczek czekolady gorzkiej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Jagodowo-malinowe babeczki z czekoladą w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajko połaczyć z jogurtem, dodać olej i wymieszac. Do tych składnków dodac mąkę , cukier , cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wymieszac.
    Do masy dodać jagody , delikatnie wmieszać.
    Ciasto przełożyć do natłuszczonych małych foremek na babeczki (do 3/4 wysokości. W kazda babeczke włozyc , wtopić po kawałku czekolady tak by czekolada schowała sie w cieście . Na koniec na środek kazdej babeczki ułożyć malinę,)lekko ja wtopić w ciasto)
    2. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy sa upieczone. Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika, pozostawić wystudzenia. Smacznego:)

Porady

z podanych skladników wyszło mi 8 babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować