Jajecznica Polska

4.5 (171 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepis jest bardzo stary, ale jary :D Przekazywany ustnie od pokoleń.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Kiełbasa pokrojona w kostkę i podsmażona z cebulą: 10 dekagramów
    - jajka rozbite: 15 sztuk
    - pieprz i sól: 1 gram
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajecznica polska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę przysmażyć . Dodać cebulę i lekko ją podsmażyć a następnie dolać troszkę wody i przykryć. przed dodaniem jaj zmniejszyć gaz ! (żeby jajka nie ścieły się za szybko). Jaja wlać i dodać soli i pieprzu do smaku. Gotować na mały ogniu i mieszać co chwilę. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować