Jajecznica z pomidorem, bazylią i mozzarellą

4.5 (145 ocen)

Wariacja na temat sławnej włoskiej sałatki caprese, którą połączyłam z polską tradycyjną jajecznicą.

Składniki:



  • 6 jajek
    20 kulek mini mozzarelli
    nieduży mięsisty pomidor lub 10 koktajlowych
    garść liści bazylii
    połowa cebuli
    łyżka masła
    sól himalajska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajecznica z pomidorem, bazylią i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. Lekko solimy. Pomidora parzymy i obieramy ze skórki, jeżeli używamy koktajlowych tylko myjemy. Pomidory wrzucamy do cebuli podsmażamy około 1 - 2 minut. Wbijamy jajka. Dodajemy odcedzone kulki mozzarelli. Mieszamy do ścięcia jajek. Wykładamy na talerz, ozdabiamy bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować