Jajka podawane z drobno krojoną czerwoną cebulką i awokado. Dodatkowo ozdobione zielonym plasterkiem, ze szczyptą chilli bardzo ładnie prezentują się na stole.
Składniki:
4 jajka
½ awokado
¼ cebuli czerwonej
½ łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki majonezu
chilli w proszku do smaku
sól do smaku
Jajka z awokado i szczyptą chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrajamy na pół, wyciągamy żółtka, które rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich bardzo drobno pokrojona cebulę, drobno pokrojone awokado, majonez. Doprawiamy do smaku solą, chilli i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek. Na wierzch układamy plasterki awokado i posypujemy szczyptą chilli.
Komentarze