Jajka z awokado i szczyptą chilli

5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jajka podawane z drobno krojoną czerwoną cebulką i awokado. Dodatkowo ozdobione zielonym plasterkiem, ze szczyptą chilli bardzo ładnie prezentują się na stole.

Składniki:

  • 4 jajka
    ½ awokado
    ¼ cebuli czerwonej
    ½ łyżeczki soku z cytryny
    2 łyżki majonezu
    chilli w proszku do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka z awokado i szczyptą chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z awokado 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrajamy na pół, wyciągamy żółtka, które rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich bardzo drobno pokrojona cebulę, drobno pokrojone awokado, majonez. Doprawiamy do smaku solą, chilli i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek. Na wierzch układamy plasterki awokado i posypujemy szczyptą chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Awokado Cebula Chili Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować