JAJKA Z FARSZEM PIECZARKOWYM

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

na śniadanie, kolacje i przystawkę--czyli na wszystkie okazje

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 10jajek
    20dag pieczarek
    1 cebulka
    2 łyżki masła
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz
    1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Jajko Przystawki

Jajka z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,kroimy na pół, wyjmujemy żółtko, białka odkładamy a żółtka miksujemy. Pieczarki obieramy, ścieramy na grubej tarce, cebulę również drobniutko siekamy, przesmażamy pieczarki razem z cebulką na maśle, studzimy. łączymy z żółtkami doprawiamy majonezem, solą i pieprzem do smaku.Gotowym farszem napełniamy białka jajek układamy na półmisku posypujemy szczypiorkiem,

Porady

szybka przystawka a gości zadziwia niby zwykłe jajko a jednak smakuje inaczej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować