Jajka z farszem z brukselki

0 (0 ocen)

Wielkanocne jajka z nietypowym farszem z kapusty brukselskiej. Wersja jajek faszerowanych zdrowa i smaczna. Taką propozycją można miło zaskoczyć kulinarnie zgromadzonych przy świątecznym śniadaniu.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo

    200 g brukselki
    2 ząbki czosnku
    1/2 pęczka koperku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka musztardy stołowej
    1 - 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    do smaku - sól, pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka z farszem z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z farszem z brukselki 1. Brukselkę gotować 15 min w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Następnie posiekać lub pognieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać posiekany czosnek i koperek.
  • Jajka z farszem z brukselki 2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i dołożyć je do brukselki. Całość rozgnieść widelcem na gładką masę. Dodać majonez oraz musztardę, wsypać pieprz ziołowy - dokładnie wymieszać.
  • Jajka z farszem z brukselki 3. Farsz doprawić do smaku. Napełnić pozbawione żółtek połówki jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować