Wielkanocne jajka z nietypowym farszem z kapusty brukselskiej. Wersja jajek faszerowanych zdrowa i smaczna. Taką propozycją można miło zaskoczyć kulinarnie zgromadzonych przy świątecznym śniadaniu.
Jajka z farszem z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brukselkę gotować 15 min w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Następnie posiekać lub pognieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać posiekany czosnek i koperek.
2.Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i dołożyć je do brukselki. Całość rozgnieść widelcem na gładką masę. Dodać majonez oraz musztardę, wsypać pieprz ziołowy - dokładnie wymieszać.
3.Farsz doprawić do smaku. Napełnić pozbawione żółtek połówki jajek.
Komentarze