Jajka zapiekane w majonezie

0 (0 ocen)

Jajka zapiekane w majonezie z dodatkiem tartego żółtego sera i musztardy. Ostre i wyraziste w smaku. Mogą stanowić pewną odmianę na wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    10 łyżek majonezu
    100 g żółtego sera
    3 łyżki musztardy stołowej
    2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    szczypta papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka zapiekane w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka zapiekane w majonezie 1. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowj, dodać majonez, musztardę, pieprz ziołowy i paprykę w proszku. Doprawić solą i wymieszać.
  • Jajka zapiekane w majonezie 2. Jajka przekroić na pół, ułożyć w naczyniu żaroodpornym żółtkiem do góry. Na wierzch wyłożyć przygotowany sos majonezowy. Zapiekać bez przykrycia 20 min (180 st. C). Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować