Jajka zapiekane w śmietanie
Składniki:
- 2 jajka
1/3 szklanki śmietany 30%
1 łyżeczka mąki krupczatki
5 dkg sera żółtego
1-2 pieczarki
sól, pieprz
słodka papryka
szczypiorek
Jajka zapiekane w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Śmietanę lekko ubić i wymieszać z mąką. Naczynie do zapiekania natłuścić, wysypać częścią sera żółtego, zalać śmietaną. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut. Wyjąć, wbić jajka, dodać podsmażone pieczarki, posolić. Wierzch posypać resztą startego sera. Przyprawić pieprzem i słodką papryką. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Podawać posypne szczypiorkiem. Smacznego :)
Komentarze