Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy jajka na twardo, obieramy i przekrajamy na pół. Wyciągamy żółtka, które ucieramy na puch. Marchewkę i groszek lekko gotujemy i odsączamy, studzimy. Marchewkę i paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Szynkę szwardzwaldzką (odkladamy 3 plasterki do dekoracji) kroimy w paski, a następnie w kosteczkę. Natkę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Łączymy razem szynkę szwardzwaldzką z żółtkami, marchewką, groszkiem, papryką, majonezem, 4 łyżkami posiekanego szczypiorku i rzeżuchą. Dokładnie mieszamy i nadziewamy farszem połówki jajek - białek. Posypujemy szczypiorkiem i układamy na talerzu do jajek, dekorując natką pietruszki i odłożonymi plasterkami szynki szwardzwaldzkiej.
Komentarze