Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

szynką szwardzwaldzką i warzywami

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - szynka szwardzwaldzka: 8 plastrów
    - marchewka: 1 sztuka
    - groszek zielony swiezy lub mrozony: 3 łyżki
    - papryka czerwona: 1 plaster
    - majonez: 5 łyżek
    - natka pietuszki (gałązka): 1 sztuka
    - rzeżucha: 2 łyżki
    - szczypiorek: 0.25 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy i przekrajamy na pół. Wyciągamy żółtka, które ucieramy na puch. Marchewkę i groszek lekko gotujemy i odsączamy, studzimy. Marchewkę i paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Szynkę szwardzwaldzką (odkladamy 3 plasterki do dekoracji) kroimy w paski, a następnie w kosteczkę. Natkę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Łączymy razem szynkę szwardzwaldzką z żółtkami, marchewką, groszkiem, papryką, majonezem, 4 łyżkami posiekanego szczypiorku i rzeżuchą. Dokładnie mieszamy i nadziewamy farszem połówki jajek - białek. Posypujemy szczypiorkiem i układamy na talerzu do jajek, dekorując natką pietruszki i odłożonymi plasterkami szynki szwardzwaldzkiej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szynka szwarcwaldzka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować