Jajka faszerowane tuńczykiem

4.94 (205 ocen)

  • 40 min

Łatwa, tania i pyszna przystawka idealna na przyjęcie

  • 40 min

Składniki:

  • 6 jajek
    puszka tuńczyka
    2 łyżki majonezu
    pół małej czerwonej cebuli
    mały ogórek kiszony
    pieprz
    kolorowa papryka marynowana i koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.94 (205 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, oskubać, przekroić na połówki. Tuńczyka osączyć z zalewy. Żółtka rozgnieść widelcem, połączyć z tuńczykiem, majonezem. cebule i ogórka drobno pokroić, dodać do farszu, wymieszać, przyprawić pieprzem. farsz nakładać w miejsce po żółtkach nadając kopulasty kształt farszowi. Przyozdobić koperkiem i paseczkami papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować