Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko. Są bardzo smaczne i można je przygotować na świąteczny stół lub na przekąskę.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 jajka
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    pół pęczka szczypiorku
    4 rzodkiewki
    kawałek awokado
    sok z cytryny
    sól do smaku
    czarny pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozcieramy w miseczce widelcem.
  • 2. Miąższ awokado kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
  • 3. Szczypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy ( jedną rzodkiewkę kroimy w plasterki ) następnie drobno kroimy i dodajemy do żółtek ( 2 łyżki posiekanego szczypiorku odkładamy do dekoracji ), dodajemy również jogurt i awokado, delikatnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewką i odłożonym szczypiorkiem.
  • 5. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.

Porady

Można zrobić większą ilość, np. z podwójnej porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować