Jajka niespodzianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy, studzimy, wzdłuż przekrawamy na pół tak aby skorupki nie popękały. Delikatnie ze skorupek łyżeczką wyjmujemy białko i żółtka. Białko, żółtko, wędline, ser kroimy w drobną kostke, papryke ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy przeciśnięty czosnek.
Do skorupek nakładamy farsz, delikatnie uciskając aby skorupki nie popękały, posypujemy bułką tartą. Jajka smażymy układając farszem do dołu aby bułka tarta się zapiekła i zrumieniła. Układamy na tłuszczu przytrzymując od spodu widelcem, wtedy farsz nam nie wyleci. Możemy jeść same lub podawać z sosem czosnkowym. smacznego!!!
Porady
Do farszu możemy oczywiście użyć swoich ulubionych dodatków.
Komentarze