Jajka pod pierzynką

4.48 (179 ocen)

  • 20 min

Trochę inne wydanie jajka w majonezie czy w sosie tatarskim :)

  • 20 min

Składniki:

  • 10 jajek
    1 brokuł
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka groszku zielonego
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 mały słoik pieczarek marynowanych
    1 pęczek szczypiorku
    1 duży jogurt grecki
    1/2 słoika majonezu kieleckiego 310ml
    ok 4 łyżeczki musztardy zbójnickiej lub innej ale ostrej ;)
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i przekroić na pól,brokuł ugotować al dente i podzielić na mniejsze różyczki,pieczarki pokroić na ćwiarteczki,szczypiorek drobno posiekać. Kukurydze,groszek,fasolę,pieczarki i brokuł wymieszać z jogurtem,majonezem i musztardą,dodać pieprz do smaku.Dno miski wyłożyć połówkami jajek a na nie rozsmarować masę majonezową,posypać szczypiorkiem. I tak układać na przemian do wykończenia składników. Udekorować wg uznania.

Porady

Do masy majonezowej można dodać różne składniki,co kto lubi ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować