8 jaj
100 g maślaczków w zalewie octowej domowej roboty,równie dobrze mogą spełnić tę funkcję pieczarki
4 małe ogórki konserwowe
1 mała cebulka
2 łyżki majonezu
sól,pieprz biały do smaku
1 ogórek konserwowy do dekoracji
Jajka po tatarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wkładamy do rondelka zalewamy wodą i gotujemy na twardo około 5-6 minut .Odstawiamy do ostygnięcia ,obieramy ze skorupek,przekrawamy na połówki ,żółtka delikatnie wydrążamy do miseczki.
Grzybki i ogórki osączamy z zalewy drobniutko kroimy ,cebulkę obieramy kroimy w kosteczkę dodajemy do wydrążonych żółtek,doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy majonez i mieszamy.
Gotowym farszem nadziewamy białka ,dekorujemy paseczkami z ogórka konserwowego.wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia
Komentarze