Jajko niespodzianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoldadę rozpuścić nad parą. Jajka zawinąć w folię spożywczą
2.W roztopinonej czekoladzie maczać (do połowy) zawinięte jajka
3.Położyć ddelikatnie jajka na kieliszku i wstawić do lodówki by czekolada zastygła
4.W tym czasie zrobić krem do wnętrza czekoladowych jajek. W tym celu należy połączyć ze sobą serek mascarpone z serkiem waniliowym. Można go ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem.
\
5.Gdy czekolada zastygnie należy delikatnie je wyjąć z jajek.
6.Przygotowanym kremem napełnić wnętrze czeoladowych skorupek. Z moreli wyciąć niewielkie kółeczka imitujące żółtko. Położyć je na jednym z końców
Porady
Ułatwisz i przyspieszysz sobie pracę gdy użyjesz gotowych czekoladowych skorupek z kupnych jajek niespodzianek
Komentarze