JAK NAJPROŚCIEJ PODZIELIĆ BISZKOPT

4.49 (202 ocen)

  • 15 min

nie kazdy potrafi szybko i rozno przekroic biszkopt - o to jedna prosta rada :)

  • 15 min

Składniki:

  • biszkopt z 4 jaj :
    4 jajek
    4 łyżek cukru
    4 łyżki mąki tortowej
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jak najprościej podzielić biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt : oddzielamy białka od żółtek , białka ubijamy na sztywno - dodajemy cukier , ubijamy mikserem aż cukier się rozpuści - utrze , dodajemy żółtka ubiajmy jeszcze chwilkę , na koniec dodajemy makę ..delikantie mieszamy najlepiej już bez użycia miksera , przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą ... wkładamy do rozgrzanego piekarnika 170 stopni na około 40-50 minut ... do testu suchego patyczka :)
  • biszkopt 2. Upieczony biszkopt już wystygnięty obkrajamy na około nożem... mniej więcej na 2 cm głębokości ...
  • nitka 3. bierzemy nitkę o długości 1 metra i wkładamy w cięcia na około biszkoptu ...
  • krzyzujemy nitki 4. krzyżujemy nitki i delikatnie ciągniemy za obydwie .... w ten sposób nitki będą przecinać biszkopt :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować