Jak najprościej podzielić biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt : oddzielamy białka od żółtek , białka ubijamy na sztywno - dodajemy cukier , ubijamy mikserem aż cukier się rozpuści - utrze , dodajemy żółtka ubiajmy jeszcze chwilkę , na koniec dodajemy makę ..delikantie mieszamy najlepiej już bez użycia miksera , przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą ... wkładamy do rozgrzanego piekarnika 170 stopni na około 40-50 minut ... do testu suchego patyczka :)
2.Upieczony biszkopt już wystygnięty obkrajamy na około nożem... mniej więcej na 2 cm głębokości ...
3.bierzemy nitkę o długości 1 metra i wkładamy w cięcia na około biszkoptu ...
4.krzyżujemy nitki i delikatnie ciągniemy za obydwie .... w ten sposób nitki będą przecinać biszkopt :)
Komentarze