Dzięki wnuczkom, które uwielbiają jeść i nieustannie namawiają mnie do gotowania, szkolę się w sztuce kulinarnej. Zupa jest zdrowa, szybka, a efekt końcowy – wyśmienity.
Jarzynowa na śmietance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i wkładamy do
garnka z zimną wodą. Zagotowujemy. Dodajemy ziele angielskie,
listek i kostkę rosołową.
Gotujemy do miękkości
2.Marchewki i ziemniaki obieramy,
myjemy i kroimy w kostkę.
Wsypujemy do wywaru, gotujemy,
aż będą prawie miękkie
3.Dodajemy mrożonkę, a po
kilkunastu minutach gotowania
– osączony groszek i roztarty
czosnek. Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem. Zabielamy
śmietaną wymieszaną z mąką,
chwilę gotujemy. Posypujemy
posiekaną natką pietruszki.
Komentarze