Jazzy chips grillowne

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Jazzy chips czyli spiralki z ziemniaków najczęściej przygotowywane są na głębokim tłuszczu. Jeśli zdecydujemy się na zakup sprzętu do ich wykonania, samodzielnie możemy wykonać tą przekąskę na grillu.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki surowe: 4 sztuki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól morska: 1 łyżeczka
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki
    - majeranek, świeży: 1 łyżeczka
    - tymianek świeży: 1 łyżeczka

Jazzy chips grillowne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przyrząd do jazzy chips 1. Szpikulcem przebijamy ziemniaka na wylot. Nakładamy sprężynkę z ostrzem i kręcimy, krojąc ziemniaka w spiralkę. Ściągamy ziemniaka ze szpikulca i delikatnie rozciągamy.
  • 2. Nabijamy na patyki do szaszłyków, skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami, pieprzem oraz solą.
  • 3. Grillujemy na dobrze rozgrzanym ruszcie, do miękkości i zarumienienia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy