jazie w marynacie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

ryby w marynacie robiła moja mama

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 7 wypatroszonych jazi,6łyżek mąki,sól,pieprz,olej do smażenia.Na zalewę 11/2litra zimnej wody 1szklanka octu 4liście laurowe,4 ziela angielskie,2 cebule,2łyżeczki cukru do smaku.

Jazie w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smaczna rybka 1. Ryby kroimy na mniejsze kawałki oprószamy solą i pieprzem,obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor.Jak mamy usmażone ryby przygotujemy zalewę.Wodę,ocet,ziarenka,liście,cukier,pokrojoną cebulę zagotować.Zimne ryby poukładać w słoikach zalać wrzącą zalewą i zakręcić szczelnie słoiki.Jak ostygnie umieścić w zimnym miejscu np.lodówce.Rybki są gotowe do jedzenia po tygodniu.

Porady

Jeżeli ktoś lubi dużo octu to można dodać więcej,można użyć każdej ryby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy