Nieubłaganie nadchodzi jesień, a wraz z nią pora na ciepłe warzywne kremy. Ten zachwyci każdego kto go tylko skosztuje.
Składniki:
1 cebula
5 ząbków czosnku
1/2 małej papryczki chili
70 dag dyni (waga po obraniu)
70 dag cukinii (waga po obraniu)
2 ziemniaki
marchewka
2 litry wody
mielony imbir
pieprz
vegeta
2 łyzki oleju
Jesienna eksplozja smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka z grubym dnem wlać olej, dodać posiekaną cebulę i podsmażać. Kiedy cebula się zeszkli dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz posiekane chili. Doprawić vegetą i imbirem. Dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki dynię, cukinię, marchewkę i ziemniaki, zalać wodą i dusić pod przykryciem ok godziny, a następnie zmiksować blenderem.
2.GRZANKI:
Jajka zmiksować z przyprawami, w przygotowanej masie obtoczyć chleb i zapiec w piekarniku na rumiano, a następnie pokroić w kostkę.
Komentarze