Jogurtowe kotlety mielone bez jajek

4.44 (202 ocen)

  • 30 min

Ciekawa odmiana tradycyjnych kotletów.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
    200 g jogurtu greckiego
    1 duża cebula
    4 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.44 (202 ocen)

Jogurtowe kotlety mielone bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z jogurtem, bułką tartą i posiekaną cebulą. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować kotleciki i wrzucać na rozgrzany olej. Smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia, często przewracając na 2 stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Łopatka Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować