Kanapka ekspresowa

0 (0 ocen)

kolejna ekspresowa kanpka

Składniki:


  • 3 wafle kukurydziane ekstra cienkie
    3 plastry kiełbasy suchej staropolskiej
    1 łyżeczka majonezu
    kilka liści sałaty frisee czerwonej
    1 pomidorek koktajlowy czerwony
    1 pomidorek koktajlowy gruszkowy żółty

Kanapka ekspresowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty umyć i osuszyć. Pomidorki umyć i przekroić, czerwonego pomidorka na pól a żółtego na pół i jeszcze raz naciąć do połowy. Pierwszy wafel posmarować cieniutką warstwą majonezu ( 1/2 łyżeczki ), ułożyć listki sałaty. Następnie położyć drugi wafel i również go posmarować drugą częścią majonezu. Potem ułożyć plasterki kiełbasy ( jeśli ktoś nie ma suchej staropolskiej może użyć innej suchej wędliny ). Na koniec przykryć trzecim waflem, położyć jeszcze kawałek sałaty i na górze ułożyć pomidorki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy