kanapki pomidorowe

0 (0 ocen)

Uwielbiam szybkie i niedrogie potrawy

Składniki:

  • Chleb krojony najlepiej (troszkę czerstwy)
    1 i pół szklanki wody
    4 kopiate łyżeczki przecieru pomidorowego 30-36%
    10 dag kiełbasy zwyczajnej
    10 dag sera żółtego (złoty mazur lub coś podobnego co dobrze się topi)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapki pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanapki są idealne na ciepłą kolację 1. Kiełbasę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach. Przecier pomidorowy mieszamy z wodą. Na patelni przysmażamy kiełbaskę nie używając innego tłuszczu jak ten który wytopi się z kiełbasy. Zalewamy kiełbasę przecierem rozmieszanym z wodą. Gotujemy do czasu ,aż przecier zacznie się gotować. Skręcamy palnik na minimum i maczamy kromki chleba z obu stron układając je na talerzu. Posypujemy żółtym serem i polewamy resztą gorącego przecieru. Jemy zaraz po przygotowaniu ponieważ kanapki szybko ostygną.

Porady

Kanapki można przygotować bez kiełbasy są wtedy lekkostrawne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować