Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym

0 (0 ocen)

Prosty przepis na pyszne kanapki, polecam :)

Składniki:


  • 4 kromki świeżego chleba na zakwasie
    puszka filetów z tuńczyka w oliwie
    4 szparagi
    łyżka oliwy
    szczypta soli
    4 łyżki kiełków rzodkiewki
    posiekany szczypiorek i pietruszka do smaku

    sos:

    2 łyżki pikantnego ketchupu
    4 łyżki soku z pomarańczy
    szczypta pikantnej papryki wędzonej
    kilka kropel tabasco

Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na sos mieszamy i na chwilę odstawiamy.

    Szparagi nacieramy oliwą i grillujemy chwilę na rozgrzanej patelni. Doprawiamy je solą.

    Na każdej kromce układamy kiełki, odsączone z oliwy filety z tuńczyka oraz szparagi.

    Całość ozdabiamy posiekanymi ziołami i polewamy sosem.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy