Kapusta kiszona zasmażana

4.5 (176 ocen)

  • 1 godz. 10 min

PYCHA!!!!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 600 g kapusty kiszonej
    1 cebula
    3 łyżki smalcu
    1 łyżka mąki
    1 liść laurowy
    3 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżeczka mielonego kminku
    cukier
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta kiszona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z soku, grubo siekamy.

    Zalewamy z powrotem kwasem z kapusty, dolewamy szklankę wody. Dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 50 min.

    Cebulę siekamy, szklimy na smalcu, dodajemy mąkę i podsmażamy 3 min. Rozprowadzamy z kilkoma łyżkami wody z duszenia kapusty. Łączymy z całością, chwilę razem dusimy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować