Kapelusz pełen smaków

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jeżeli znudziły się Wam korki na przystawkę i szukacie dla nich alternatywy mam dla Was dobre rozwiązanie. Podstawą jest tylko kapelusz pieczarki, potem niech zadziała Wasza wyobraźnia - możecie dodać oliwki, różyczkę brokuła a nawet kawałek łososia. Wystarczy tylko wbić wykałaczkę i gotowe.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    1/2 laski kiełbasy (np. podwawelska)
    2 -3 plastry sera żółtego (np. z pieprzem)
    Papryczka chilli
    Przyprawy (pieprz, bazylia)
    Oliwa z oliwek

Kapelusz pełen smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i obieramy, zostawiamy same kapelusze. Doprawiamy je szczyptą pieprzu i bazylii. Papryczkę chilli kroimy, usuwamy nasiona. Kiełbasę kroimy w plastry i lekko przesmażamy.
  • 2. Na kapeluszu pieczarki układamy plaster kiełbasy, kawałek chilli, przykrywamy żółtym serem. Układamy na natłuszczonej blasze i zapiekamy 20 min. w 175 st.C.

Porady

Polecam podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy