Karczek w sosie bolońskim

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz.

Karczek jest rewelacyjny! Dzisiaj to danie robiłam na obiad, domownicy się nim zachwycali. Polecam! :-)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg karczku
    3 cebule
    1 puszka fasoli czerwonej
    sos boloński
    pół szklanki ketchupu łagodnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Karczek w sosie bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek kroimy w małe plastry.
  • 2. Obsmażamy na patelni.
  • 3. Cebulę kroimy w plastry.
  • 4. Sos boloński, mieszamy z odcedzoną fasolą i ketchupem.
  • 5. Na spód naczynia żaroodpornego kładziemy trochę sosu bolońskiego , na to karczek, cebulę i tak do wyczerpania składników. (Ostatni sos boloński)
  • 6. Pieczemy ok. 1,5 godziny w tem. 150*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola czerwona Wieprzowina Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować