Karkówka w coli z sosem słodko-kwaśnym

4.5 (185 ocen)

Leżakowanie w coli sprawia że mięso jest delikatne i miękkie.

Składniki:

  • kilka plastrów karkówki
    2 szklanki coli( tak żeby zakryły karkówkę)
    sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
    słoik gotowego sosu słodko-kwaśnego
    2 cebule
    2 łyżki masła mlecznego
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Karkówka w coli z sosem słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, nacieramy przyprawami. Układamy w głębokim naczyniu, zalewamy colą. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  • 2. Naczynie żaroodporne nacieramy masłem, układamy plastry mięsa. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach.
  • 3. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor, mieszamy z sosem, którym polewamy karkówkę. Wstawiamy jeszcze na 20 minut do piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować