Karkówka pieczona w cebuli

4.45 (155 ocen)

Kawałki karkówki marynowane, a następnie upieczone w rękawie do pieczenia razem z dużą ilością cebuli. Mięciutkie i aromatyczne mięso na obiad, które nie wymaga dużego nakładu pracy, bo wszystko piecze się w piekarniku.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    1 kg cebuli
    1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżki miodu
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
    1 łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

4.45 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ths3ds 1. W dużej misce przygotować marynatę rozcierając musztardę z miodem, olejem, solą, pieprzem, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przecierem pomidorowym.
  • image-12n4p98 2. Karkówkę pokroić na małe kawałki, wycinając tłuste części i dodać do marynaty razem z pokrojoną w piórka cebulą. Wszystko razem wymieszać i odstawić na około 3 godziny w chłodne miejsce. Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez 2 godziny. Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami. Smacznego :)

Porady

Obok mięsa mogą piec się również zawinięte w folię aluminiową ziemniaki i cały obiad będzie gotowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować