Karp marynowany

4.5 (163 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:


  • 1,2 kg karpia
    3 cebule
    sok z 1 cytryny
    1/2 l cydru
    4 listki bazylii
    3 goździki
    szczypta gałki muszkatołowej ,imbiru i cynamonu
    sól ,pieprz
    2 jajka
    5 łyżek śmietany
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Karp marynowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp marynowany 1. Oskrobanego karpia pokroiłem na dzwonki , posoliłem , dodałem pieprz.
    Obłożyłem pokrojona w talarki cebulą , pokrojona bazylią i przyprawami.
    Marynowałem ponad 2 godziny w cydrze zmieszanym z sokiem z cytryny.
    Roztrzepałem jajka ze śmietaną. Osuszyłem dzwonka karpia , panierowałem najpierw w jajkach , a następnie w bułce tartej.
    Smażyłem po ok. 5 minut z każdej strony na dużej ilości oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować