Karp z papryką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Uwielbiam tą rybę i większość przepisów z jej udziałem jest dla mnie smaczna.

  • 50 min

Składniki:

  • 1,2 kg karpia, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 6 strąków papryki ( 3 czerwone i 3 zielone), 4 łyżki oleju, duża cebula, 2 ząbki czosnku, papryka mielona, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karp z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić, umyć, natrzeć z zewnątrz i wewnątrz czosnkiem roztartym z solą. Przesmażyć n oleju posiekana cebulę oraz przecier pomidorowy, stale mieszając dolać szklankę wody, oprószyć mieloną papryką. Zagotować. Włożyć pokrojoną na dzwonka rybę i pociętą w paski paprykę. Gotować 30 minut pod przykryciem. Rybę przybrać papryką i polać sosem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karp Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować