Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą

4.5 (192 ocen)

  • 10 min

Kasze, moja wielka miłość, mogę jeść bardzo często. Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na obiad, bardzo syty, ale bezmięsny.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 garście szponaku baby
    1/2 brokuła
    2 ząbki czosnku
    1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej, prażonej
    2 łyżki ricotty
    oliwa
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie obsmażamy czosnek pokrojony na plasterki, po chwili dodajemy brokuła podzielonego na małe różyczki. Podsmażamy, aż będą miękkie.
    Do czosnku z brokułami dodajemy szpinak, as gdy zmienjszy swą objętość wsypujemy kaszę, całość mieszamy, doprawiamy do smaku.
    Podajemy z ricottą na wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować