Kiełbasiane szaszłyki z kolorową papryką i cukinią

5 (166 ocen)

  • 60 min

Warzywno - kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.

  • 60 min

Składniki:

  • 350g kiełbasy
    1 żółta papryka
    1 zielona papryka
    1 czerwona papryka
    1 cukinia
    3 cebule czerwone
    przyprawa do grilla




Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Kiełbasiane szaszłyki z kolorową papryką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cca0ky 1. Kiełbasę pokroić na 25 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla .
    Każdą z papryk pokroić na 10 kwadratowych kawałków.
    Cebulę obrać i pokroić na 10 plastrów.
    Cukinię również pokroić na 10 grubszych plasterków.
  • image-249wemm 2. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
    kiełbasa, żółta papryka, cukinia, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona, kiełbasa, żółta papryka, czerwona papryka, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona, cukinia, czerwona papryka, kiełbasa.
  • image-27nee9u 3. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu
    ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec
    w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować