Warzywno - kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.
Kiełbasiane szaszłyki z kolorową papryką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić na 25 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla .
Każdą z papryk pokroić na 10 kwadratowych kawałków.
Cebulę obrać i pokroić na 10 plastrów.
Cukinię również pokroić na 10 grubszych plasterków.
3.Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu
ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec
w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni C).
Komentarze